ANNE NØRDSTI

Vinner av Spellemannsprisen og Gullskoen 2008

Gardsjenta Anne Nørdsti fra Alvdal har hatt en rakettkarriere på den norske dansebandhimmelen. Høsten 2004 kom debutalbumet som solgte til gull på ni måneder. Året etter kom oppfølgeren som solgte til gull på ni uker… Hittil har Anne gitt ut fire plater de siste fire årene, og innspillingen av den femte er i gang!

Fansen strømmer til fra fjern og nær når Anne Nørdsti spiller opp til dans, og denne hardtarbeidende jenta har fans langt utenfor dansefolkets verden. Barn, ungdom, voksne og eldre vil være så nær innpå Anne som mulig. Anne er ei jordnær og naturlig jente som har evnen til å trekke publikum både til scene og gulv, og lage skikkelig feststemning med sitt genuine engasjement. Hun byr på seg selv og oppnår en kontakt med sitt publikum som svært få andre artister gjør. Med seg på scenen har hun musikere som alle er rutinerte karer med lang fartstid i bransjen.

Det er ikke bare her til lands hvor de danseglade trykker denne sprudlende jenta til sitt bryst. Anne Nørdsti er en av de få norske som får spille på Dansbandsveckan i svenske Malung, Nordens største dansefestival. Selvsagt er hun også med på de store dansefestivalene i Sel og Seljord, eller store dansegallaer med vel etablerte band. Denne jenta fikser elegant det meste! Som f.eks. sang hun

duett med Lasse Stefanz på deres plate, noe hun har fått både gull- og platinaplate for. Anne Nørdsti spiller glad og fengende dansemusikk som rykker i dansefoten på selv den mest stivbeinte. Men hun gjør også like gjerne følsomme ballader som går rett inn i hjerterota på en. Flere av låtene hennes er stadig å høre og se på Danseband Jukeboks på NRK.

Denne jenta gir av hele seg selv til folket, og de tar i mot med glede!