BJØRNS ORKESTER

Møre og Romsdals store dansebandcowboyer Bjørns Orkester har forlengst etablert seg i eliten blant norske danseband. Og det skyldes ikke bare musikken - her er en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkolleger over hele landet. Beviset for dette har de i år fått i form av både Gullsko som «Årets danseband» og fantastiske plasseringer på VG-lista Topp40! 

Sjefen sjøl Bjørn Kalvatsvik er blant legendene med sine 45 år i bransjen! Resten av gjengen derimot er nærmest for ungfoler å regne. Men erfaring som danseband-musikere har de i bøtter og kar likevel: Sønnene Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalder, mens fjerde- og yngste-mann Jan Erik Bang Småge snart kan feire sine første ti år. 

Låtene på deres nye album Spellmannsliv er i hovedsak skrevet av Mathias. I tillegg har William Kristoffersen og Steinar Storm Kristiansen/Philip Kruse bidratt, og ikke minst tre låter signert far Bjørn. Som seg hør og bør - låtene er tuftet på hverdagslige hendelser og observasjoner, noe som kler musikken og dialekten helt perfekt. Vanskelig å trekke ut enkeltlåter, men det er ikke vanskelig å påstå at flere låter herfra blir å høre og se på NRKs Erik Forfod sine programmer. Og dansbart er albumet - fra første til siste tone – som alltid! Når vi så til slutt nevner at Morten Nyhus igjen har produsert, da skjønnner alle at ingen ting er overlatt til tilfeldighetene!