DÆNSEBÆNDET

"NYE" DÆNSEBÆNDET KLARE MED SITT FØRSTE ALBUM - KLARERE OG KJEKKERE ENN NOEN GANG - MODIGERE OGSÅ! 

Det har skjedd endringer i Dænsebændet det siste året: To sentrale medlemmer sluttet, og inn kom tre nye - blant dem Arnsteins sønn Tommy Tungvåg. Siden januar 2009 har de turnert land og strand, men er nå endelig klare med en Dænsebændet-"høydare" på albumfronten. 28 år, og fortsatt freshe og sultne. Det låter selvsagt Dænsebændet, men mye er tilført lydbildet til dette erfarne bandet det siste året.  Som om ikke det var nok til å feire - her en grunn til: "Modne kjække karer" er Dænsebændets 10. utgivelse hos
Tylden & Co ! Hvis ikke det er verdt å markere så vet ikke vi!  Promo-singelen "Sammen på scena" ble utgitt tidligere i år, og markerte det nye samarbeidet mellom far Arnstein og sønn Tommy Tungvåg. Denne låten er selvsagt også med på albumet.
 

26. og 27. desember Color Fantasy Romjulsmorro – artister kommer 27. og 28. desember Color Magic Romjulsmorro – artister kommer 28. og 29. desember Color Fantasy Romjulsmorro – artister kommerFem Snertingdøler og en Biring utgjør Dænsebændet anno 2009:
Arnstein Tungvåg
– vokal
Tommy Tungvåg
– vokal, keyboard, kassegitar
Svein Egil Bjørge
– saxofon, trekkspill, keyboard
Tommy Stensvold
– gitar
Bjørn Aske
– bass
Kay Ronny Brobakken
– trommer 

"Modne kjække karer" er flott produsert av tidligere Dænsebændet-gitarist Jon Anders Narum (nå aktiv i familiebandet Narum) og Dænsebændets egen trommis Kay Ronny Brobakken. Og låtmaterialet er det stort sett erfarne svensker som står bak, i stor grad oversatt til norsk av ringreven Roland Jansson.