PIA PHILGRENS

Pia Pihlgrens er et svensk band som ble dannet i september 1993 av bandets sangerinne Pia Pihlgren som er født og oppvokst i Norge. De begynte å spille rundt i Sverige og Norge i mange år, men etter 10 år på veien, valgte de etter en felles beslutning å ta en pause og bare spille noen ganger som en hobby.
Årene går fort, og i 2011 fikk bandet kontakt med produsenten Stig Lindell, og et spennende samarbeid ble startet, Stig har en omfattende katalog av artister i ulike schangrar han jobbet ut i løpet av årene og demo låter fra ledende låtskrivere begynte å falle i  planer om å spille inn et album . Albumet "Snälla Rara" ble gitt ut 15 juni 2013 og inneholder 13 låter. Musikken kan beskrives som glad og fengende country-inspirert dansemusikk og har fått mange  gode kritikker  både Norge og Sverige. Nå har tre år gått siden relanseringen og bandet bare går videre og tar nye aksjer i ett presset markedet!
Pia Pihlgrens er et opplagt valg for Nordens største dansefestival "dansbandsveckan i Malung, bandet har også besøkt Norges største festivaler som  Seljordfestsivalen danse Festivalen på Sel, Vårdansen på¨Gol så videre. At de er forberedt på å satse viser ved neste album" I din famn "ble spilt inn og produsert på Studio 19 Nashville, Tennessee, USA i mai 2014. det er mange måter å spille inn plater i dag, men å gå til" The Music City "i det store landet i vest tilhører ikke vanlig. Spesielt ikke . hvis du teller opp bandet gitt ut sine produksjoner på eget selskap Dette viser at Pia Pihlgrens er et band med store ambisjoner.
2015 års album er allerede i gang i studio. På det nye albumet "I din famn" er det så mye som fire vokalister. Det er trommeslager Kristian Rydberg som har mange års erfaring som dansemusiker og som har ansluttet seg til rekkene. Han tok over trommestikkene etter André Furulund og har vært med i bandet i omtrent et år nå. I tillegg til Kristian er det som vanlig Pia Pihlgren som synger de fleste sangene, Ronnie Pihlgren (bass) og Håkan Ljungqvist (akustisk gitar) synger respektive spor. Henrik Strandberg og Per Dahlman spiller elektrisk gitar og keyboards og trekkspill. 

 Pia Pihlgrens er bandet som virkelig gir danspublikum og festfolket hva de ønsker.