PK & DANSEFOLKET

PK & Dansefolket kom helt annerledes til denne verden. Vanlig fremgangsmåte for et ferskt band er å turnere, og bli folkets eiendom på den måten. SÅ kommer kanskje en platekontrakt og SÅ får du kanskje 30 sekunder på TV-skjermen. PK'en selv er jo ikke kjent for å holde igjen, men å starte en karriere med Dansefolket med en TV-serie på TV2 var vel litt i overkant til og med for denne trivelige karen fra Stranda. Når han i tillegg presenterer låtene på en umiskjennelig måte, krydret med ren Sunnmørsdialekt, fremstår dette orkesteret i dag som et av de sterkeste og mestselgende kortene i stokken til Tylden & Co., Norges desidert største selskap i sjangeren. To nominasjoner på rad til Spellemannprisen er ikke dagligdags, og "En god venn" er PK & Co. aller sterkeste bidrag i den sammenheng også. Den som lever får se om et års tid..

Men dette er en gammel, god og velbrukt historie. Siden dengang har PK & Dansefolket forært oss 6 album (inkl. en samling) og hele historien på DVD.

Og nå er PK & Co. her igjen med årets album. Musikken sitter som et skudd, spilleglede fra første tone. PK & Dansefolket har fått, nærmest fra første stund, en perfekt blanding av danseband og country i sin musikk.

Ikke vanskelig for noen av stilartenes tilhengere å følge PK helt inn.
"En god venn" er rett og slett blitt et uimotståelig album, som garantert vil sørge for at PK & Dansefolket får enda flere gode venner i vårt kuperte landskap. Glemte vi å nevne at PK selv synger bedre enn noen gang? Her også!
Musikken på "En god venn" er i stor grad skrevet av Eirik Molnes Husabø, som også denne gang har sittet trygt i produsentstolen. Samtlige tekster er skrevet av sjefen sjøl PK Støbakk. Og her har han virkelig fått kontroll på blekket! Et par klassiske countrylåter, gjort kjent av Bobby Bare, er hentet inn ("
500 Miles Away From Home" og "Detroit City") - begge har fått tekster på norsk i beste PK-ånd.
 

PK & Dansefolket består i dag av:

PK Støbakk (sang), Simon Skotheimsvik (sologitar, pedal steel), Stoyanov Slavey (tangenter, kor), Erik Torset (rytmegitar), Kjell Inge Åsheim (bass), Geir Ove Åsheim (trommer, kor)