VESTNORGE

Går det an
å plukke musikere fra forskjellige band, øve inn eget stoff og etter kort tid hevde seg i toppen med de beste danseband i Norge?  Svaret er kort og godt: JA!  Det er gutta i VESTNORGE et levende bevis på. 
Medlemmene i VESTNORGE startet sitt danseband-eventyr i PK & Dansefolket med bl.a. egen realityserie på TV2.  Dette ble en stor suksess og fikk hele terningkast fem i VG.  Med to CD-innspillinger i perioden 2002-2004 og høye listeplasseringer i både Norge, Sverige, Danmark, Island og Færøyene er dette gutter som har satt spor etter seg.  Ikke mindre enn fem av melodiene fra debutalbumet ”Kom nærmere” toppet listene – bl.a. 8 uker på Norsktoppen, hvorav 2 på førsteplass.   De fikk også en 5. plass i finalen ”Årets danseband-melodi 2004” som ble direktesendt på NRK TV. 

VESTNORGE  ble til høsten 2004 etter at gutta forlot PK & Dansefolket.  Etter lærerike år med stor suksess på danseband-festivalene i Seljord og Sel i Gudbrandsdalen samt en rekke dansegallaer og store arrangement rundt omkring i landet, ønsket gutta å videreutvikle det gode samarbeidet og kameratskapet.  

I orkesteret finnes en unik blanding av musikere.  Som et naturlig midtpunkt har bandet humørsprederen Trond Ihle fra Hedmark, nå bosatt på Sunnmøre – med seg på vokal og keyboard.  Han har allerede rukket å bli ansett som en av de beste låtskriverne og vokalistene i sjangeren med særpreg i stemmen som bare må høres.  Orkesteret er også så heldig å ha med Arild Kvenseth fra Sykkylven på steelgitar – et instrument han trakterer med en usedvanlig innlevelse og som tilfører lydbildet et helt spesielt særpreg.  Med Svein Løvold fra Ålesund på gitar og lyd, den stødige Lars R. Lillestøl fra Sykkylven på bass og sist men ikke minst den rutinerte ringreven Pål Amdam fra Sjøholt på trommer – alle med lang fartstid fra kjente band som Dansebandet, Sunnmørsbandet og Alice - er det ikke overraskende at gutta fortsetter suksessen.  

Erik Forfod fra programmet ”På dansefot” i NRK P1 har uttalt: ”Man skulle tro at disse gutta har stått på samme scene i 20 år.  De må bare oppleves” Sitat slutt. VESTNORGE sine videoer er tilgjengelig på NRK2’s Danseband Jukeboks samt jevnlig spilt på NRK Radio P1’s ”På Dansefot” med Erik Forfod.  De kan også sees på vår hjemmeside www.vestnorge.net.  Trond er en flittig låtskriver og bandet har masse nytt stoff og slipper ny CD gjennom plateselskapet Tylden & Co. den 27. februar 2006, med en markering/presentasjon 11. mars på Kanalen i Spjelkavik. 

MEDLEMMENE I VESTNORGE:
Trond Ihle                  -  Vokal/keyboard
Svein Løvold            -  Gitar/vokal
Arild Kvenseth         -  Steelgitar
Lars R. Lillestøl          -  Bassgitar/vokal
Pål Amdam              -  Trommer/vokal