ÅGE STEN NILSEN

ÅGE STEN NILSEN
har siden Wig Wams eventyrlige suksess markert seg sterkt som en artist som står trygt på egne bein. Etter kritikerroste roller i musikaler som Chess og Which Witch, nasjonal suksess med sitt selvproduserte Queen show The Show Must Go On og Tv debut som programleder i en av Tv-3’s største suksesser Singing Bee, er nå endelig Åge Sten Nilsen klar til å fyre av sitt eget musikalske uttrykk med albumet GLAMunition. 

GLAMunition har på alle måter blitt et unikt album, signert Åge Sten Nilsen. I nært samarbeid med co-produsent Christian Ingebrigtsen har han skapt et lekent og spennende album som tar lytteren med på en musikalsk reise man sjelden opplever i disse tiders musikalske klima. Her fyres det av med Wig Wam orienterte pop/rock perler som No Cigar, Touch Of The Untouchable og Count On Me og males med Beatles pensel i vakre  komposisjoner som Brave, Don’t og hans episke duett med ingen ringere enn Dan Reed i Where The Good Times Grow. Men også dansegulvet får sitt med låter som Bring The Night On og Vainette. Ikledd et variert lydbilde som tar hensyn til hver enkelt låt, får lytteren alt fra full blåserekke og stryke kvartetter til en historisk duett med ELG fra Dance With A Stranger akkompagnert av TNT’s gitarvirtous  Ronnie Le Tekrø og Europe gitarist Kee Marcello i samklang med Den Norske Operas Ragnhild Heiland Sørensen

GLAMunition er i salg fra 9.februar.
Åge Sten Nilsen ble født 22.november 1969 og debuterte på scenen under en lokal talentkonkurranse i Fredrikstad bare 14 år gammel og endte på 2.plass. Han etablerte seg raskt i det lokale musikkmiljøet i Østfold som vokalist i en rekke rockeband og show.

Sin profesjonelle debut fikk han da han i 1992 bekledde rollen som hippien “Woof” i musikalen HAIR på Bryggeteateret, som spilte 83 forestillinger. Med HAIR hadde han også sin debut på riksdekkende Tv under Tv2’s åpningsshow fra Grieghallen. Men allerede I 1994 var han tilbake på skjermen, da som i Nrks suksessprogram Rondo, med den profilerte programlederen Petter Nome og et gjennomsnittlig seertall på 850.000 seere. Rondo ga ut albumet ”Da Doo Ron Ron” på Grappa Records som videre førte de såkalte ”Rondo-servitørene”, de fem koristene/vokalistene i programmet, til en omfattende norges turnè. Midt i turnèen hoppet Åge Sten av for å prioritere sitt eget band Scoop med sine faste følgesvenner siden den gang Ole Tom Torjussen (trommer), Atle Rakvåg (bass) og Einar Langseth (gitar).

Scoop turnerte over hele Norge med hovedsaklig originalskrevet repertoar og påbegynte sitt debutalbum med Ronnie Tekrø (TnT) som produsent. Bandet ble derimot splittet på grunn av musikalsk uenighet i innspillingsprosessen og Åge Sten fortsatte som solo artist. Han debuterte som solo artist i Melodi Grand Prix 1998 med låten “Always Will” og endte på tredje plass til tross for å ha blitt kåret til fagjuryens klare vinner.

Always Will ble en populær radiohit med hele 16 uker på Hit Top 40. Først i 2000 kom hans debut album G-STEN etter å ha skiftet plateselskap. Albumet fikk sterke kritikker av norsk musikkpresse, men takket være en begrenset promotionbudsjett ble albumet ingen salgssuksess. I 2001 var Åge Sten Nilsen iferd med å danne et nytt band med sitt solo-band kalt CarPetz da det nyetablerte rockebandet Wig Wam ble etablert og etterhvert ble Åge Sten Nilsens hovedsatsing. 

Wig Wam fikk sitt endelige gjennombrudd i 2005 da bandetvant Melodi Grand Prix og hele Norges hjerter med monsterhiten In My Dreams. Wig Wam skapte furore i den internasjonale finalen i Kiev, hvor bandet endte på en knall sterk 9.plass. Med Wig Wam gjorde Åge Sten Nilsen, under artistnavnet GLAM, suksess både i inn- og utland og mottok både gull og platina utmerkelser for bandets utgivelser HARD TO BE A ROCK’N’ROLLER (Cd:2005), WIG WAMANIA (Cd:2006), In My Dreams (singel:2005) og Rock’n’Roll Revolution 2005 (DvD:2005). Bare i 2005 spilte Wig Wam i overkant av 170 konserter for over 300.000 publikummere og satte publikumsrekorder på utallige konsertarrangementer. Wig Wam etablerte seg også sterkt i Japan hvor bandet gjennomførte sin første turnè i 2007 med utsolgte konserthaller.