ANITA HEGERLAND

STARFISH 40ÅRS JUBILUMSTURNE 2012 !

Endelig er hun tilbake igjen for fullt !!

40 steder i Norge skal besøkes, og vi vil gjerne ha med DERE på vår turneliste !! 
Med sin nye art rock plate STARFISH, som er produsert og spilt av en av verdens beste gitarguder
Ronni Le
Tekrø, skal Anita besøke 40 steder rundt i Norge med sitt nye band, i tillegg til Europa !
Og hun går nå ut med full trøkk, med vakre, melodiske stemninger, med powerpop og med rock/hardrock, på en intens, symfonisk sjelereise...

Jeg må følge min kvinnelige urkraft, kraften som tryller frem mitt innerste, som understreker min kjærlighet til den norske naturen og til det norske folket, som har gitt meg så mye glede ! Jeg må dele mitt innerste nå, våge å se på alt... Folk har vokst opp med henne som hele landets barnestjerne. Og det var flotte år, men som Mike Oldfield alltid sa, du er så mye mer enn det. Stemmen din er som et instrument, det er det jeg elsker med den, du kan synge alt. Og folk kan glede seg, når Anita nå legger ut på sin fandenivoldske musikkreise, der dynamisk pop/rock møter norsk og irskinspirert folkemusikk.

Hun er tilbake til art rock tida si fra 80tallet, da hun jobbet med Mike Oldfield, Gary Moore, Alan Parson
og Robin Millar (Sade). Som en av hovedvokalistene for Oldfield på 80tallet og 90tallet sammen med bl.a.
Maggie Reilly, Chris Thompson, Kevin Ayers og Adrian Belew, opplevde hun å synge to av Mikes største millionselgere, “Pictures In The Dark” 1985 og “Innocent” 1989. Men denne gangen velger hun å gå ennå, for henne noen viktige skritt lenger... I fjor innledet hun et samarbeide med et av Tysklands mest populære power metal band Grave Digger. Sammen med den legendariske vokalisten Chris Boltendahl og Grave Digger, spilte hun inn en metalversjon av sin store megahit “Da er det skjønt å være til” fra 1971, som solgte i nesten 2 millioner eks.Det ble omtalt i over 250 tyske aviser og blader, og de lå som hovedoppslag på Kultursidene på nettsiden til Europas største avis “Bild Zeitung” med 8 mill daglige lesere.I tillegg var de omtalt på alle de viktigste metalnettsidene i verden. I fjor, rett før jul var Anita gjest og opptrådte i to av Tysklands mest populære TV-show, “Carmen Nebel Show” ut til 7 mill seere. Jeg elsker opera sammen med metal ! jeg har alltid vært fascinert av det teatralske, det intense, dybdene, sårbarheten i denne musikken,sier hun. Dette vil jeg utforske mer.

Og Anita er historisk i Norge...
Hun er fremdeles etter over 40 år, Norges mestselgende soloartist noensinne, med et salg på nå over 7 millioner plater. I tillegg har hun deltatt på nesten 23 millioner samleplater over hele verden. Og i Tyskland er hun den norske artisten som har hatt den største, mestselgende melodien noensinne. På Top 20, All Time, De 1250 største Hits 1960-2011 i Tysklandlisten, ligger Roy Black og Anita på plass nr 156, foran kun Lene Nystrøm,AQUA(dansk gruppe)(nr. 220), Marit Larsen( nr 336), Madcon(nr 519) & A-HA (Take On Me (nr 605) fra Norge.Og fra Sverige, i selskap med fantastiske ABBA, Siv Malmqvist, Roxette, Europe, Ace of Base, Dr. Alban & Neneh Cherry, på samme liste. Så hun er en av kun noen få norske og svenske artister, til, som har opplevd megasuksess i både Norge, Sverige Tyskland, men også resten av verden !

Hennes nye plate STARFISH lå nr 1 i Finland på Meteli.net fra 28/11-2011- 22/4-2012, dvs i utrolige 21 uker, på landets største nedlastningsnettsted med 12 mill låter !! Dette er på den norske listen, som består av 37 323 norske låter, 3521 album and 1419 norske artister/band, inkl alle de mestselgende før jul, bl.a foran Ane Brun, Susanne Sundfør, Magnet, Turbonegro, Kari Bremnes, Alexander Rybak, Peer Gynt, Anne Nørdsti, Elisabeth Andreassen og Thom Hell. Hun ligger ennå også på både Top 500 internasjonale listen og Top 100 internasjonale Rocklisten på samme nettsted i kamp med de beste i verden. Da Anita nylig hadde turneåpning i Modum kulturhus i Vikersund, den 12. mars mottok hun stående applaus og flotte kritikker. I Drammens Tidende sto det: Anita har gull i stemmen, og har fin musikalsk støtte av sine dyktige musikere. Dette ble en festkveld !

Men det aller viktigste er ikke platesalg. Anita er kjent for sin gode kontakt med publikum. Og ikke minst for sin særegne klokkeklare, vakre og kraftfulle stemme, som smyger seg inn i bevisstheten til den som lytter....,varmer og gleder, og forblir der i åresvis.. Og de rockegutta og damene som er voksne i Norge nå, de husker godt Anitas barnesanger og hennes sanger med Mike Oldfield, eller som ung, rockedame tidlig på 80tallet. 
Da hun reiste rundt på suksessturne i Norge og Sverige, med 150 opptredener i året og TV-opptredener i Tyskland, helt frem til samarbeidet med Mike Oldfield startet i 1985. 40 steder i Norge skal besøkes, og vi vil som sagt veldig gjerne ha med DERE på vår turneliste !! Håper derfor at vi kan få til et samarbeide ! Anita stiller seg gjerne tilgjengelig for intervju med lokalpresse/radio/tv hos dere i forkant av opptreden. Det vil også bli printet opp en T-shirt med turneliste på ryggen med navn på alle konsertsteder, som legges ut for salg der vi opptrer. Anitas nye internasjonale nettside vil være oppe å stå innen slutten av mai. Hennes tyske fanklubbleder er også svært aktiv i Tyskland.

Anita vil være aktuell i 4-stjerners middag på TVNorge, 6-10 mai. Til høsten vil hun være gjest i Beat for Beat, i tillegg til andre TV og  radioprogrammer I begynnelsen av juni kommer Tysklands største ukeblad ” Das Neue Blatt ” til Norge for å gjøre en reportasje om jenta fra Norge de aldri glemmer...