HALVDAN SIVERTSEN

En hyggestund med Halvdan Sivertsen
Godt humør, tekster til ettertanke, musikalsk spenst og saftige kommentarer er elementer i konsertene med Bodøs store sønn, Halvdan Sivertsen. Halvdan har turnert landet fra nord til sør en rekke ganger. - Populariteten ser bare ut til å øke, enten han stiller med fullt band, strykere, store kor eller alene med sin gitar.Ikke bare Halvdan Sivertsen, men også mange av hans viser har etter hvert blitt folkeeie. Det skulle være nok å nevne "Kjærlighetsvisa","Ti tusen tommeltotta" og "Levende lyd". Det er ofte vanskelig å peke på årsaker til at en artist blir folkekjær,- når det gjelder Sivertsen er det liten tvil om at hans nærhet til publikum, lune humor og slagferdige replikker er viktige årsaker.
Sivertsens nordnorske bakgrunn og der gjennom hans frodige humor går tydeligvis også like godt hjem i Sør?Norge som i hans egen landsdel. Til tross for mye latter og godt humør i Sivertsens kjølvann, så har han aldri lagt skjul på sitt samfunnsengasjement. Titt og ofte har han hevet stemmen mot urettferdighet og hans sanger har mange ganger blitt tatt i bruk i diverse samfunnsdebatter. Humoristen har igjen vist at alvoret og seriøsiteten går hånd i hånd med humoren og smilet.
Mange voksne barn vil nok sikkert huske Sivertsen helt fra tiden han hjemsøkte oss i stua sammen med den rufsete hunden Labbetuss. Senere har han jobbet både på egen hånd, med egne band, og ikke minst sammen med de tre andre Gitarkameratene, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde.