HOT CLUB DE NORVEGE

HOT CLUB DE NORVEGE er et av landets hotteste liveband, og regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. De har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De har turnért over hele kloden, og samarbeidet med alle de store innen genren, foruten norske artister som Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde, Odd Børretzen, Ole Paus, m.fl.

HOT CLUB DE NORVEGE feirer nå sitt 28-årsjubileum (!) med lang turné (åpningskonserten fikk terningkast 6 i Dagbladet), og lanserer CD’en Hot Cats som er spilt inn sammen med Ola Kvernberg og strykekvartett – den har allerede rukket å få en rekke gode anmeldelser, hittil kun terningkast 5 og 6’ere! For tiden jobber de også med en dokumentarfilm for NRK.
HOT CLUB DE NORVEGE er kjent for de fleste fra radio, TV, og kontinuerlig turnévirksomhet. Dette er musikere som er berømte for sin smittende spilleglede, og bandet er for tiden inne i en rivende utvikling. De har gitt ut 25 egne plater og fått flere nominasjoner til Spellemann-prisen - en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen; klassikeren Tanta til Beate.

HOT CLUB DE NORVEGE live er en helt egen stemning - som regel fulle hus, men allikevel intim atmosfære. Musikken spenner fra glad og utadvendt swing, og heftig lidenskap, til inderlige ballader og tragiske valser, samt en og annen sang ved Per Frydenlund. Mye av repertoaret er signert Jon Larsen, som har fått prisen Årets Verk for ny musikk.

HOT CLUB DE NORVEGE består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill, fiolin og sag), Per Frydenlund (gitar), og Svein Aarbostad (bass).