TOR ENDRESEN

Fra å være en av byens aller beste sangere i lokale band som "The White Rock" og "Salex", startet Tor Endresen sin karriere som sanger i Pål Thowsen Band i 1985. I 1986 kom albumet "Call Me Stranger", ut og bare tilfeldigheter gjorde at singelen "Black rain" ikke ble tittelmelodi for James Bond filmen "Living Daylights". Den gangen falt valget på A-ha. Totalt har Tor gitt ut 19 album fra 1986 og solgt over 1 million plater i Norge.

Tor ble kjent for det store publikum i forbindelse med sin medvirkning i "Lollipop"-serien på NRK 1 sammen med Rune Larsen fra 1989 og utover. Dette programmet er det mest sette musikkprogrammet sendt på NRK gjennom tidene. Det ble laget 30 programmer og solgt 300.000 album. I 2009 feier altså dette konseptet 20 års jubileum, og nye konserter med Lollipop planlegges i 2009 - dette året fyller også Tor Endresen 50 år - utrolig nok!

Tor har til sammen deltatt i 11 Norske Grand Prix finaler i årene fra 1987 - 2006, ja i 1997 vant han den Norske finalen med "San Fransisco". Han har også hatt hovedrolle på Den Nationale Scene i Bergen i musikalen "Ain`t Misbehavin" i 1994. Som en av herrene i sangerlosjen "Ad Fontes", var han med i sommerrevyen "Da Bjørgvin blev by", i Bergen i 2002. I 2005 var han med i musikalen "Chess" i Sandefjord, sammen med blant andre Tommy Kjørberg og Guri Schanke. I 2006 gjorde Rune Larsen og Tor Endresen stor suksess med forestillingen "Absolutt oss".

Tor Endresen hadde årsbeste på Norsktoppen i 1991 med "Radio Luxembourg" og i 1992 med den flotte melodien "Ingen er så nydelig som du". Tor har fått pris av Disney to ganger for sine tolkninger og innspillinger av musikk til disneyfilmene Tarzan og Aladdin.

Tor har gått fra suksess til suksess gjennom årene, og utviklet sine mange talenter som vokalist, komponist og revyskuespiller. Siste 10 årene har Tor gjort stor suksess med Strømmestiftelsens førjulskonsert "Stille Natt, Hellige Natt" sammen med flere av landets fremste kunstnere, blant andre Rune Larsen, Anita Skorgan og Mariann Aas Hansen. I 2007 og 2008 har Tor Endresen gjort en rekke opptredener med sitt eget konsept "Haraball i naustet" sammen med Bjørn Jensen og Ausekarane. Dette er en hyllest til Johannes Kleppevik, og disse opptredene har gitt Tor - og publikum - stor glede.

Sitt (foreløpig) siste talent viste Tor Endresen for hele det Norske folk i TV 2 sin store suksess "Skal Vi Danse". Tor gjorde en fenomenal innsats der, og slanket seg hele 8 kg! Dette sier noe om viljen til Tor til å stå på og gjorde sitt beste - uansett!

12 år med julekonserten "Stille Natt Hellige Natt m/Anita Skorgan,Mariann Aas Hansen og Rune Larsen. 5 år med sommerturneen Haraball sammen med Bjørn Jensen(Vinskvetten) og Ausekarane(Bergen beste sceneopplevese 2010) Stemt frem av bergens Tidenes lesere Ny Cd "Spelar for livet" lanseres 23.Mai.

Har spilt inn storband album med sanger av Per Sælemyr planlagt utgitt til høsten og er medvirkende i Tv serien 71 grader nord-Tvnorge samt Popstokk-NRK i 2011.

Feirer i år 25 år som plateartist og live får man hele historien fra Black Rain til idag.