NO CASH

No Cash er ikke et Johnny Cash cover-band, men definitivt en hyllest til Johnny Cash, Carl Perkins og alle de fantastiske låter og ikke minst det sound som kom ut fra Sun Studio I Memphis på 50-tallet. No Cash har nettopp vært i Sun Studio for å spille inn sitt neste album sammen med den legendariske Johnny Cash-trommeslager W.S Holland som også var Cash sin road-manager fra 1960 – 1997 og som i 1955 praktisk talt skapte tromme-soundet på en av verdens mest kjente rockelåter – ”Blues Suede Shoes”. Albumet ”Sun Studio Sessions” ble spilt inn med originalt utstyr fra 50-tallet og har fått et sound deretter. Selve miksingen ble foretatt på ”Memphis Bound Studio” på Hamar som skal ha mye av æren for at soundet ble så tett på det autentiske.

Rune ”Big Rooney” Myhren
Bandleder, vokalist og munnspiller Rune ”Big Rooney” Myhren har i hele sin musikalske karriere vært inspirert av sterke frontpersonligheter som Johnny Cash, Howlin’ Wolf, Tom Waits, Nick Cave og Cornelis Wresvijk. Myhren har også de siste årene vært dommer både på den Internasjonale Blueskonkurransen (IBC) i Memphis og på den Europeiske
Blueskonkurransen (EBC) i Berlin. Myhren har gitt ut 3 CD’er; ”Sampled Minds” (Berkely, California 2003), ”60 Days Of Passion” (Austin, Texas 2006), ”A Murder Of Crows” (Sun Studio, Memphis 2009).

Glenn H. Gran

Glenn er en av de mest anvendelige blues-gitarister i Norge. Mestrer flere stilarter og er en god tolker av så vel Jimmy Vaughan som Elvis’ supergitarist Scotty Moore og nå også Johnny Cash sin legendariske gitarist Luther Perkins. Glenn er en energisk gitarist med en særdeles tydelig profil på scenen. Bakgrunn fra det Texas-inspirerte bandet – Noise Pollution. Glenn ble fast medlem i Myhrens Dam i 2004 og var med på å starte No Cash i 2007 og Big Rooney & The Doghouse i 2009. Myhrens Dam og Big Rooney & The Doghouse har de senere år

backet kjente bluesnavn som James Harman, Lazy Lester og R.J. Mischo, og disse var meget begeistret for Glenn’s energi og smakfulle egenskaper som rytmegitarist. Glenn er også en av opphavsmennene bak vintage-lydstudioet – Memphis Bound Studio.

Ole Martin Røsten

Konseptets bassist og desidert yngste medlem – kun 26 år gammel. Ole Martin er inspirert av storheter som Willie Dixon, Lee Rocker og Johnny Cash. Ikke lenge etter kjøpte Ole Martin sin første ståbass og ble en nøkkelperson når det norske bandet – ”Big Rooney & The Doghouse” – dro til Sun Studio i Memphis for å spille inn CD og ikke minst i januar 2013 når No Cash, Sun Studio Sessions ble spilt inn. Ole Martin er definitivt en av de største bass-talenter på mange år, og han har allerede – tross sin unge alder – med suksess backet storheter som James Harman, Lazy Lester og R.J. Mischo.

Magnus Østvang

Magnus er en meget dyktig multimusikant fra bygda Åsvang, nær Stange på Hedemarken. Magnus spiller både piano, hammond B3, gitar og trommer og har vært med i det kjente Stange-bandet Return og det mindre kjente Ram-Z. Magnus er også en dyktig musikkprodusent og driver Memphis Bound Studio sammen med gitarist Glenn Gran, og var selvskreven deltaker på No Cash, Sun Studio Sessions i januar 2013..

Finn Andresen

En meget allsidig og dyktig trommeslager som de siste årene har jobbet som freelans for flere country og bluegrass band. Spiller – i tillegg til No Cash – i bandet til Anne Nørsti samt i prosjekt-bandet – Airplayin’ – som er et direkte coverband av prosjektet Airplay med bl.a Jay Graydon (Earth Wind & Fire) og David Foster (Skylark). Når vi spurte Finn om han ville følge i WS Holland sine fotspor var han ikke vond å be.