STRÅMENN

Stråmenn er kameratgjengen som tok backingbandet til et nytt nivå i norsk størrelse. Grunnlaget ble lagt på sommerturnéer med Idol Idol er et norsk TV-program på TV 2 basert på det populære britiske underholdningskonseptet Pop Idol. Hovedinnholdet i konseptet er en talentkonkurranse innen popmusikk for unge amatørsangere. Den norske versjonen av Idol ble første gang sendt i 2003.
Monster Entertainment har produsert serien i samtlige sesonger. Trond Kvernstrøm produserte de to første sesongene, deretter produserte Ingvild Daae to sesonger. Sesong 3 av Idol vant Gullruten 2005 i klassen beste underholdningsprogram. Produsent for sesong 5 er igjen Trond Kvernstrøm og Jon Peder Olrud. Prosjektleder for TV 2 har hele tiden vært Rolf Wenell., Gylne Tider Gylne tider er en norsk fjernsynserie på TV 2, som det til nå er lagd tre sesonger av. Serien gikk på tv i 2002, 2004 og 2006. Første sesong gikk under navnet Gyldne tider, men skrivemåten ble endret til Gylne tider for sesong 2 og 3. I serien møter man programleder Øyvind Mund, kameramann Steinar Marthinsen og lydmann Ingar Thorsen som reiser rundt og møter sine barndoms-/ungdomshelter. Serien og programleder Mund har vunnet fire Gullrute-priser . og Norske Talenter Norske Talenter er et norsk fjernsynsprogram på TV 2 basert på det populære britiske underholdningsshowet Britain’s Got Talent og det amerikanske showet av samme format America’s Got Talent.
På svensk heter programmet «Talang». Hovedinnholdet i programserien er en talentkonkurranse innenfor alle grener, og er åpen for alle deltakere, uavhengig av alder. Britain’s Got Talent ble første gang sendt i 2007. Monster Entertainment produserte programmet i 2008. Norske Talenter ble nominert til Gullruten for «Beste underholdningsprogram» 2008. i årene 2005-2008 og det satte bandet på kartet som et sterkt backingband og samtidig et orkester med identitet. Det er nettopp identiteten og grundigheten som kjennetegner Stråmenn som i disse dager er aktuelle med TV-serien ”Hver gang vi møtes Hvert program utspiller seg over én dag og er viet én artist. Det er dagens hovedperson som bestemmer programmet for dagen, og legger opp til aktiviteter på formiddag og ettermiddag. Under lunsj og middag er det de andre artistene som tar styringen, og alle fremfører en låt laget av programmets hovedperson.” på TV2, hvor 7 artister (Jan Eggum Jan Eggum (født 8. desember 1951 i Bergen) er en norsk visesanger og artist som har vært aktiv siden 1975. Han karakteriseres ofte som et «ansikt for melankolien», og temaene i sangene hans er ofte kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn. Men han viser også ofte både samfunnskritiske og mer trivielle og morsomme sider av seg selv i sine sanger.

Han begynte som pubsanger i London, og livnærte seg i to år på å skrive engelske sanger. Blant annet ble en av hans mest kjente sanger – «En natt forbi» – opprinnelig skrevet på engelsk, med tittelen «Alone, Awake». Tor Endresen har senere spilt inn denne sangen i engelsk språkdrakt.

Eggum fikk i 1975 platekontrakt med den norske avdelingen av det internasjonale plateselskapet CBS, og spilte der inn sin debutplate Jan Eggum høsten samme år. Men gjennombruddet hans kom først for fullt etter hans tredje utgivelse, albumet Heksedans fra 1977. For dette fikk han «Bransjeprisen» som opphavsmann under Spellemannprisen 1977. På albumet finner vi blant annet klassikeren «Mor, jeg vil tilbake».

Etter dette har Eggum vært en av Norges mest kjente artister, både som soloartist og i andre sammenhenger. Blant annet som medlem av Gitarkameratene. Flere av hans album har solgt til gullplate og han har vunnet en rekke priser og utmerkelser., Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen (født 5. januar 1950) er en norsk visesanger og låtskriver. Han er født i Tromsø, men oppvokst og bor i Bodø. Han har vunnet seks Spellemannpriser (to av dem med Gitarkameratene) og fått Nordland fylkes kulturpris (2000).

Sivertsen er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK-TV i store deler av 80-tallet. Han har siden 80-tallet vært ofte å se som gjest i diverse programmer på TV., Anne Grete Preus Anne Grete Preus (født 22. mai 1957 i Haugesund) er norsk sanger, musiker og låtskriver. Hun har bakgrunn fra rockebandene Veslefrikk og Can Can og har gitt ut totalt ni soloalbum etter at hun debuterte som soloartist i 1988. Hun har mottatt flere priser, blant annet tre Spellemannpriser. I norsk sammenheng regnes hun som en foregangsfigur blant kvinnelige rockeartister, som alt på 70-tallet skrev det meste av låtmaterialet og dessuten var en habil gitarist., Vinni Øyvind Sauvik (født 3. februar 1976 i Arendal) kjent som Vincent «Vinni» Vagabond, er den ene halvdelen av hiphop-duoen Paperboys.

Han var med på å starte Paperboys sammen med Jarle «J.J.» Hollerud. Han har gitt ut fire musikkalbum med bandet, det siste i 2006. Han har deltatt i flere TV-programmer, blant andre Det store korslaget på TV2 og Zebra Grand Prix på TV2 Zebra., Bertine Zetlitz Bertine Axeliane Robberstad Zetlitz (født 9. april 1975) er en norsk popartist, komponist og forfatter. Hun vokste opp på Frogner i Oslo. Tretten år gammel var hun med i NRKs lørdagsprogram for barn og unge, Midt i smørøyet. Hun gikk på musikklinja ved Foss videregående skole. I februar 1997 platedebuterte hun med singelen «Getting Out».

Hun har fått Spellemannprisen fire ganger. For debutalbumet Morbid Latenight Show, som kom i mars 1998, fikk hun Spellemannprisen 1998 som årets nykommer og popartist. Hun fikk også Spellemannprisen 2000 i klassen popsolist for albumet Beautiful So Far og Spellemannprisen 2003 i klassen kvinnelig popsolist for albumet Sweet Injections. Dette albumet ble det store gjennombruddet for Zetlitz i Norge, og solgte i ca. 75 000 eksemplarer. Albumet Rollerskating fulgte opp suksessen med over 80 000 solgte album på fire måneder. Dette førte til at hun ble Norges mestselgende kvinnelige artist i 2004., Elvira Nikolaisen Elvira Nikolaisen (født 16. juli 1980 i Moi) er en norsk sanger innen popmusikk.

Nikolaisen kommer fra en stor familie med rike musikktradisjoner. Faren er kirkeorganist, og søsknene Emil og Hilma (Serena Maneesh), samt Ivar (Silver), er også musikere. En søster synger også.

Nikolaisen er forlovet med tidligere trommeslager fra Turboneger, Christer Engen. Paret bor sammen i bydelen Krapfoss i Moss sentrum.

Nikolaisen debuterte i 2006 med musikkalbumet Quiet Exit, hvor hitsinglene «Egypt Song» og «Love I Can’t Defend» er hentet fra. Albumet er produsert av Knut «Euroboy» Schreiner, og Nikolaisen har skrevet både tekster og melodier. Tekstene er på engelsk. Albumet fikk gode kritikker, solgte bra og Elvira ble sammen med Marit Larsen satt i front av den norske «jentebølgen» i 2006.

I oktober 2006 sang hun duett med Bjørn Eidsvåg på sangen «Floden» som ble utgitt på sistnevntes album Nåde. I denne sangen synger Nikolaisen på sin egen dialekt fra Moi. og Øystein Dolmen Øystein Dolmen (født 19. februar 1947 i Trondheim) er en norsk artist og komiker som er best kjent som Knutsen i duoen Knutsen & Ludvigsen (1970–1986). Sammen med Gustav Lorentzen, som var den andre halvdelen av duoen, har han blant annet fått 2 Spellemannpriser, Sør-Trøndelag fylkes kulturpris (1984), Kardemommestipendiet (1989) og Gammleng-prisen (2006).

I 1989 ga han ut sitt første album uten Gustav Lorentzen. Han samarbeidet da med Ellen Klemp under pseudonymet Nellie Neuf og sammen ga de ut På frifot under navnet «Knutsen og Nellie Neuf». For dette ble de belønnet med Spellemannprisen 1989 i klassen barneplate.), tolker hverandres låter. Stråmenn skapte begeistring blant artistene i pre-produksjonen og på innspillingen med sin utstrakte kreativitet, musikalitet, og tilstedeværelse på de totalt 50 sangene som ble spilt inn.

Stråmenn har flere jern i ilden. De er bandet til en jentekvartett , hvor Marion Ravn, Lise Karlsnes, Bertine Zetlitz og Venke Knutson sammen utgjør en sterk musikalsk kraft sammen gjennom et forrykende show.

Stråmenn er også en sterk integrert del av artistpakken som sammen var med på en av TV2 sine sommerturnéer. Her møter du Katrina and the Waves, Cutting Crew, Øyvind ”Elg” Elgenes, Knut Erik Østgård fra Return, Tommy Ekmann og Christer Sandelin i svenske Style og mange andre 80-tallslåter alle har et forhold til. Stråmenn backer alle og sammen utgjør dette en konstelasjon som lager stemming uten sidestykke på arrangementene de deltar på.

Stråmenn har bred erfaring som band med både norske og internasjonale artister, og trives veldig godt med slike oppgaver. Noen av disse er Madcon, Marit Larsen,Thomas og Harald, Jahn Teigen, Helene Bøksle, Spandau Ballet, Hanne Boel, Espen Lind, Bye & Rønning, Trang Fødsel, Kurt Nilsen, Aslak Haugen, Dag Ingebrigtsen og Bjarne Brøndbo for å nevne noen. I tillegg har Stråmenn sine musikere alle erfaring og faste engasjement med store deler av artistnorge.

Sist men ikke minst spiller bandet gjerne alene med egen vokalist i spissen og da med et sterkt folkelig repertoar og innlevelse. For bandet er det viktig å beholde nerven og følelsen i låtene og ergo spille på gjenkjennelsesfaktoren hos publikum. Bland inn en god porsjon spilleglede og engasjement, og Stråmenn lover deg musikkopplevelser som skaper god stemming hos flere generasjoner..

Stråmenn jobber tett med de største eventfirmaene i landet. Oppdragsgiverne variérer fra store selskaper til mindre bedrifter og organisasjoner. Uansett behov, plassering og mål har Stråmenn erfaringen for å sikre underholdningen, både i Norge og utenlands.

Stråmenn produserer også egen musikk til eget og andres bruk. Ergo kan sanger, vignetter og andre musikslake behov skreddersys til oppdragsgiver.

Stråmenn sin brede musikalske erfaring gjør dem i stand til å skape ulike musikalske uttrykk på et høyt nivå.

Truls Hval - El-gitar, ak-gitar, dobro, mandolin, kor

Daniel Hovik - Keyboards, programmering, trekkspill, kor

Stian Joneid - Lead vokal/kor, ak-gitar, perkusjon

Eirik Are Andersen - El-bass/kontrabass, kor

Andreas Dahle Ågaard - El-gitar, ak-gitar, pedal steel, kor

Dag Erik Oksvold - Trommer/perkusjon, lead vokal/kor