VIBRO KINGS

Vibro Kings” heter denne drivende komboen som nå gir ut sitt tredje album med tittelen ”Backfire”. Tittelen er hentet fra lyden i bassist Tom Erik Sveums Harley Davidson med tenningsproblemer.Dette kan høres i tittelkuttet.
Albumet er en skikkelig rocker som består av tolv egenproduserte låter.Den viser en ny side, og litt mer av bandets 50 talls influenser .
Bandet består av tre rutinerte karer som har reist rundt jorda noen ganger i musikkens tjeneste,før de fant det for godt å starte for seg selv vinteren 2003.

Med eget materiale, iblandet friske versjoner fra noen av de største legendene i den blå verden,har gutta et solid repertoar. I front står låtskriver,vokalist og gitarist Jørn Kjonerud,som sammen med bassist Tom Erik Sveum,og trommeslager Trond Volden,danner en trio som både vil og kan blues og rock. Bandet har en energi og spilleglede som får roligste til å bli revet med.Da de drar i gang live er de inspirert av rockabilly, og amerikansk og britisk blues.Blandingen kan rocke skikkelig, og det er ikke lett å være uberørt. En kveld med ”Vibro Kings” består av gode låter, drivende godt gitarspill,et komp som svinger mer enn det meste, og en god dose dynamikk.Dette er bandets, varemerke og en sikker oppskrift. Bandet har gitt ut to tidligere album. Debutplata ” 55” ble spilt inn i England mars 2004 og sluppet til strålende kritikker samme år.


Utgivelsen av plata ”Dedication” i mai 2007 etablerte bandet på den norske blues scenen.Inspirasjonen til platen er hentet fra en studietur som Jørn hadde til Mississippi i USA og bluesrøttene der.Turen ble vist som TV serien ”Calling Elvis” på TV innlandet høsten 2007. Med på platen er blant annet Lars Christian Narum fra Hellbillies på tangenter, og Anne Nørdsti på kor.Bandet var et av de faste innslagene på Bluesklubben Muddy Waters i Oslo før den ble stengt,og har blant annet spilt på Notodden og Lillehammer bluesfestival.Bandet spiller mest mulig live for å jobbe opp sitt rykte som et band som er å regne med både i Norge og utlandet