TROND TRUDVANG

Trond er musikant, historieforteller, låtskriver og nå også plateartist med sin sang og gitar. Debutalbumet kom 18 Januar 2010. Mest profilert av låtene fra albumet er visa om ekspeditrisa ”Lisa, Lisa” som fikk 15 uker Radiolisting på NRK P1 vinteren 2009-10.

Perioden som ”One-hit-wonder” ble heldigvis kort for Trond, for sommeren 2010 ble også ”Houston vi har et problem” listet på NRK P1 for 13 uker. Med totalt 28 uker radiospilling kan Trond endelig oppleve allsang på sin egen musikk på konsertene.

Trond utfører underholdningsoppdrag selvstendig, eller sammen med en eller flere av de glade musikanter du finner under knappen folk.Trond kan tilby livlig og god underholdning kombinert med lystig historiefortelling. Trond er født i 1970 og oppvokst i Harstad i Sør-Troms. Han har senere bosatt seg på Bekkestua i Bærum.

Trond gikk gitarkurs med Lillebjørns Gitarbok i en alder av 12. Han kommer fra en musikalsk familie med et klart forbilde i sin fars bragder som gitarist i ”The Snapshots”, som ga ut 7 singler på MANU på tidlig 60-tall. I ungdomstida var det mange band og musikklinje på videregående.

Et innfall om å gå befalsskole ble til en karriere i Forsvaret, samtidig som spilling og låtskriving var første prioritet på hobbybasis. Men klovnen murret i magen og Trond avsluttet sine 13 år i forsvaret i 2001. Han bygget deretter noe mer formell utdannelse, før han i 2004 ga seg hen til et liv i musikkens tjeneste på fulltid - frilans.

Forut for plateutgivelsen har Trond siden 1996 løst 950 oppdrag (pr 2009) som trubadur i by og bygd. Et stort repertoar i kombinasjon med respekt og evne til å lese publikums sammensetning, har vært kjernen i Tronds underholdningsvirksomhet.

Fra 2005 arbeidet Trond målbevisst mot sin plateutgivelse. Fine folk ble involvert i det som har blitt en god plate. Trond skriver hverdagspoetiske tekster på Nord-norsk. Den musikalske innpakning flørter med pop- og visegenrene. Trond søker et åpent og fengende musikalsk bilde som også gir godt rom for tekst. Korte smakebiter fra albumet utgitt på Tylden & Co finner du under lyda.