STRINGS UNLIMITED

Fire musikere som vil vise at strykekvartett er et særdeles anvendelig og velklingende lite orkester. De er mobile, tar liten plass, og har et stort repertoar der vi kan finne musikk til de forskjelligste anledninger. Eventuelt ordner de nye musikk-arrangement dersom det ønskes et spesielt stykke som vi ikke har. Strings Unlimited arbeider stadig for å bli bedre og for å fornye og utvide repertoaret. Utover å spille i Strings Unlimited arbeider de i de profesjonelle symfoniorkestrene, og som pedagoger. Strings Unlimited opptrådte første gang i februar -89, på en fest for Dizzie Tunes. Kort tid etter spilte de på en mottagelse etter konserten som Frank Sinatra, Liza Minelli og Sammy Davis jr. ga i Oslo Spektrum den våren. Siden har det gått slag i slag og de har hatt stor glede av mange varierte oppdrag ute og hjemme. De har spilt på en flåte i Besserudtjernet og på dekket til Fram, opptrådte ved pipelinen i havkanten i See-Brügge i Belgia da Statoil åpnet sin nye gassledning til kontinentet.Da UD arrangerte en konferanse i Fredspalasset i den Haag spilte de konsertinnslag. Strings Unlimited har spilt på motevisninger og båtturer, ved regjeringsmiddager og statsbesøk, ved jubileet til Store Norske Kullgruve- kompani på Svalbard, og ved kåring av Drag Queen of the Year i Oslo. Ikke minst har jentene spilt og spiller i utallige små og store selskap, alt fra private fester til offisielle arrangementer med Kongen som vert.

I 1999 var Strings Unlimited i tillegg engasjert som kvartett ved Oslo Nye Teaters musicalsuccess «Beatles». De har deltatt ved mange CD-innspillinger, f.eks. med Steinar Albrigtsen,Elisabeth Andreassen, Erik Bye, Roar Engelberg, Seigmenn, Dance With A Stranger og Motorpsychos siste (Let them eat cake).

Et høydepunkt var å spille inn og gi ut en egen CD. «Strings Unlimited Plays The Beatles» kom ut på CNR høsten -97 og ble meget godt mottatt.De velklingende arrangementene er av Pete Knutsen som også produserte. De spilte den inn i historiske omgivelser i Abbey Road Studios i London, i samme lokale som disse låtene bli foreviget i for første gang.

Av opptredener med andre artister nevner vi turnè med Elisabet Andreassen og med Richard Clayderman, konsertert med Morten Harket (under OL-94) og opptrådt under Vestfoldfestspillene ved flere anledninger; med Ole Edvard Antonsen på Slottsfjellet, Jan Eggum ved Damvann og med kvartettkonsert på Ormelett.

Strings Unlimited har medvirket i en rekke TV-program, har vært fast innslag i Frokost-TV, og del av husorkesteret i Rett Hjem (Ivar Dyrhaug), men de har også opptrådt i bl. a. Kysten Rundt, Melodi Grand Prix og Lørdan (Dan Børge Akerø).