THE ABSOLUTE SOPRANS

”Viva to the Diva”

- en forestilling fylt med opera og operettesvisker -

Absolute Sopranos består av tre dyktige operasangerinner som gjennom opera, operette og cabaret gir deg musikalsk nytelse og balsam for sjelen. De tre vakre damene stiller i sine elegante røde gallakjoler sammen med sin pianist Lars Andreas Aspesæter

“The Absolute Sopranos show” er en konsertforestilling der publikum blir dratt inn i en sangerinnes verden.

Det finnes mange myter om operasangere. De er tjukke, selvsentrerte, egoistiske og med utallige primadonna-nykker. I denne forestillingen møter du tre meget forskjellige sopraner som humoristisk både bekrefter og avkrefter mytene. Forestillingen består av solosanger, medleys og ensembler.


Sopranene er:

Hildegunn Hovde kommer fra Vågå og har bakgrunn fra musikk- og teatermiljøet i Gudbrandsdalen. Hun spilte rollen som Kristin Lavransdotter i Kransen på Jørundgard i Sel i åra 1999-2001, og var i forbindelse med det solist med Kringkastingsorkesteret. I 2006 spilte hun rollen som Eline Ormsdotter i samme spel. Hildegunn er en av medlemmene i kabarètgruppa Diktarplager, som blant annet ga ut platene "Evig er ordet" og "På gjengrodde stier" i 2008/2009. Hun har bachelor i sang fra Barratt Due Musikkinstitutt og fullfører våren 2011 sin mastergrad i utøvende klassisk sang ved Norges musikkhøgskole med Svein Bjørkøy, Håkan Hagegård og Randi Stene som professorer.

Caroline B. Wettergreen , koloratursopran, har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun har studert under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun har begynt en mastergrad i soloinstrument, også ved Norges Musikkhøgskole, men skal til høsten studere ved Operahøgskolen i Oslo. Caroline har mottatt flere stipender, har en 2. pris fra Ungdommens Musikkmesterskap, og en 2. pris fra Unge Sangere, København, Danmark.

Cecilie C. Ødegården kommer fra Biri i Oppland. Hun er i dag utdannet utøvende klassisk sanger, sangpedagog og musikklærer ved Norges Musikkhøgskole. Høsten 2009 startet hun på det prestisjetunge diplomstudiet ved NMH, et studium det er 6 år siden sist en sanger har kommet inn på. Under kandidatstudiene var hun utvekslingstudent i Sør-Afrika hvor hun deltok i en oppsetning av operaen Figaros Bryllup av Mozart som Grevinnen. Høsten 2009 deltok Cecilie på masterclass i Spania hos den verdensberømte operasangerinnen Montserrat Caballé. Til daglig har Cecilie prof. Svein Bjørkøy, prof. Håkan Hagegård og prof. Randi Stene som sanglærere.